alexbexikilli.blogg.se

Alexandra & Rebecka åker till Tanzania för att volontärarbeta på barnhem i två månader, från mitten av oktober till mitten av december. Här kan ni följa vårt äventyr!

Förberedelser

Publicerad 2014-11-21 08:43:00 i Allmänt,

Igår bestämde vi oss äntligen - vi ska bestiga Kilimanjaro. Så efter mycket fram och tillbaka samt prat med olika företag och personer som ville hjälpa till att arrangera bestämde vi oss för att boka med företaget Zara. Det är det största och mest kända. (Vi får återkomma med feedback när vi är klara om huruvida det är ett bra företag eller inte). Zaras kontor i Pasua, området där vi bor, är i ett hotell som ägs av företaget. Där träffade vi en dalmås som bjöd oss på läsk och berättade om spännande polisuppdrag han haft, både här och i Sverige. Därefter gick vi till barnhemmet ett tag för att rensa ris och åkte sedan in till stan för att köpa lite nödproviant (snacks), att ha på berget mellan måltiderna om vi behöver lite extra energi. Idag har vi varit iväg hos Teacher för att prova kläder så vi kan låna så mycket som möjligt och slipper hyra. Pengar, pengar.. Allt kostar för oss mzungus! Men nu är det bara ett par skor som fattas! Vi har hört många skräckhistorier om hur det kan sluta men också många peppande om den häftiga känslan när man står på toppen! Snart är det vår tur!!
 
 
 
 
 
Våra heta danskor ! ;-))

Kommentarer

Postat av: Marinella

Publicerad 2014-11-21 11:08:47

Kommer nog att bli en häftig upplevelse..... Även om det kan bli lite blod svett och tårar på vägen... Skoja bara! blir nog mest en positiv upplevelse! Viktigt att lyssna på kroppen bara ... Vad den klarar😊 kollar just nu upp lite tips av en van klättrare som bestigit Kilimanjaro 3 ggr!!! Hon har tydligen varit lika lyrisk efteråt ALLA gångerna😀återkommer med tips😘😘

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela