alexbexikilli.blogg.se

Alexandra & Rebecka åker till Tanzania för att volontärarbeta på barnhem i två månader, från mitten av oktober till mitten av december. Här kan ni följa vårt äventyr!

En vecka

Publicerad 2014-12-03 06:18:00 i Allmänt,

Det är en vecka kvar på barnhemmet hos vår stora familj här i Tanzania. Kan inte förstå det. Tiden har sprungit förbi och sju veckor har gått sen vi kom hit.
 
Vi älskar livet här. Staden, alla snälla människor vi träffat - både på gatan, i byn och personalen vi arbetar med, och så alla barnen på barnhemmet såklart. Människorna och livet här är väldigt inspirerande. Vi har fått höra så många historier och man inser verkligen hur lyckligt lottade vi är i Sverige.
 
Igår pratade vi bland annat om skolsystemet med african mama och dada. Vi berättade att skolan i Sverige är gratis och att vi dessutom får pengar av staten när vi pluggar. Här kostar skolan massor vilket gör att människor kämpar för allt de har för att ha råd att ge deras barn en bra utbildning. Det är mycket konkurrens och korruption i landet så det är svårt att få jobb även vid avslutad utbildning om man inte har kontakter. Men det är vardag för dem så de kämpar på. Det är inspirerande att se deras kämparglöd och att de trots det hårda och orättvisa livet har drömmar.
 
Vi önskar dem all lycka och hjälper så gott vi kan genom att sprida kärlek, glädje och lyssna på vad de har att säga samt berätta om våra liv.
 
 
Staden 
 
Barnen 
 
 Busfröna

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela