alexbexikilli.blogg.se

Alexandra & Rebecka åker till Tanzania för att volontärarbeta på barnhem i två månader, från mitten av oktober till mitten av december. Här kan ni följa vårt äventyr!

En vanlig dag

Publicerad 2014-12-04 09:15:00 i Allmänt,

Inte för att vi haft så många "vanliga" dagar här i Tanzania då varje dag nästan aldrig är sig lik... Men vi vill ändå skriva om "En vanlig dag" här på barnhemmet. Så keep on reading! Vi börjar morgonen med en stabil frukost - ägg, mackor, yoghurt & frukt. Därefter går vi till barnhemmet för att vara lärare. Vi lär barnen engelska och enklare matte. Kl. 12 slutar de "skolan" så då har vi en liten rast och sätter oss därför i datorrummet för att kolla wifi och uppdaterar bloggen. Vid ca två tiden är det dags för lunch. Sent, som sagt så man blir väldigt hungrig... Ibland hjälper vi till med att skala grönsakerna. Därefter är det "siesta" och de små barnen sover middag. Då får vi hjälpa till med disken eller hänga/vika tvätt. Vid fem-sex tiden kommer de stora barnen hem från skolan. Då kramar vi dom & frågar hur deras dag varit. Vi får nästan alltid svaret "bra" vilket är skönt att höra. Därefter putsar vi deras skor medan de tvättar sina skoluniformer. Runt sju-tiden är det dags för sala - dvs. bön. Då sjunger de och ber tillsammans. Efter det är det dags att plugga så då får vi hjälpa till om det behövs. Runt halv nio-tiden är det äntligen dags för middag (förstår inte hur de små klarar sig så länge utan mat?!). Oftast är det ugali eller ris med bönor eller grönsaker. Här äter de alltid med händerna så bara att kladda på. Vi blir erbjudna middag på barnhemmet men väljer att gå hem istället för att komma i säng tidigare (solen tar kol på oss haha..!). Väl hemma blir det alltid bergportioner av mat. Exempelvis lagar vi ris, bönor, pasta, grönsaker, korv, chips (friterade potatisklyftor), varma mackor och har dessutom gjort våra egna chapati..! Beroende på när vi kommer hem från barnhemmet lägger vi oss mellan åtta och tio. Detta är alltså "En vanlig dag"!
 
Vi börjar dagen med att bränna kastrullen när vi steker våra ägg (observera att detta var i början nu är vi mer rutinerade).
 
Frukost
 
Sen köper vi vatten 
 

Och är lärare
 
Gröt
 
Rast - lek & bus
 
Fotboll
 
Målningstajm
 
 Bus-Eva 
 
Uppdaterar bloggen
 
Förbereder lunch
 
 
 
Rensa ris
 
 Lunch
 
Hänga tvätt 
 
Gos
 
När de stora barnen kommer hem blir det fotboll igen
 
Pray time
 
Läxdags

Kommentarer

Postat av: Marinella

Publicerad 2014-12-04 19:52:12

Verkar som ni inte har några problem med att få dagarna att gå☺️ Snart är det ju dax att avsluta dagarna i Afrika.... Får väl sakta men säkert varva upp tempot inför hemkomst.... Slut med Pole-pole😉

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela